Condor

Condor Tool & Knife är ett företag med en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1787. Ursprungligen startade verksamheten i Tyskland under namnet Gebr Weyesberg Company i Solingen, vilket är en stad känd för sin kniv- och svärdstillverkning. År 1964 expanderade företaget till Centralamerika och etablerade en ny fabrik i Santa Ana, El Salvador, där de tog namnet Imacasa.

Imacasa utvecklade en ny linje under namnet Condor Tool & Knife som lanserades 2004. Denna nya linje syftade till att tillverka högkvalitativa verktyg och knivar för jakt, fiske, friluftsliv, och även för yrkesmässiga användare som behöver hållbara och pålitliga verktyg.

Condor Tool & Knife är känt för att kombinera traditionella handverkstekniker med moderna tillverkningsmetoder. De använder högkvalitativa material som 1075 kolstål och rostfritt stål, vilket gör deras produkter extremt tåliga och effektiva. Företagets engagemang för kvalitet syns i deras detaljerade handarbete, inklusive handsmidda blad och handgjorda läderslidor.

Produkterna från Condor Tool & Knife är högt värderade bland friluftsentusiaster över hela världen för deras robusthet, pålitlighet och funktionella design. De är särskilt populära bland de som praktiserar bushcraft, camping, och överlevnadsaktiviteter, eftersom de är designade för att hålla och fungera väl under tuffa förhållanden.

Condors dedikation till hantverk och kvalitet, tillsammans med deras rika historia och arv från Solingen, har gjort dem till en respekterad tillverkare i kniv- och 
Condor Operator Bowiekniv

Condor Operator Bowiekniv

Condor Operator Bowie Knife är en imponerande kniv, designad för hårt arbete och pålitlig prestanda...

1 999 kr Exkl moms:1 599 kr

Condor Undertaker Bowiekniv

Condor Undertaker Bowiekniv

Condor Undertaker Bowie-kniven är en imponerande och kraftfull kniv, designad för att kombinera prak..

1 199 kr Exkl moms:959 kr

Visar 1 till 2 av 2 (1 Sidor)